Nema povlastica za proizvode iz Hrvatske

Bez autora
Jul 22 2013

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas u Beogradu sa ministrom za spoljnu trgovinu i ekonomske odnose Bosne i Hercegovine Mirkom Šarovićem sa kojim je razgovarao o zajedničkom stavu prema Evropskoj uniji u procesima adaptacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju dve države, zbog izlaska Hrvatske iz CEFTA i ulaska u EU.Potpredsednik Vlade Ljajić i ministar Šarović su se saglasili da je za dve države neprihvatljiv predlog EU o izmenama tih sporazuma. To konkretno znači da Srbija ne prihvata da se i dalje po povlašćenim uslovima uvoze cigarete iz Hrvatske u našu zemlju, što važi i za uvoz velikog broja proizvoda iz Hrvatske u BiH.

Nema povlastica za proizvode iz HrvatskePotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas u Beogradu sa ministrom za spoljnu trgovinu i ekonomske odnose Bosne i Hercegovine Mirkom Šarovićem sa kojim je razgovarao o zajedničkom stavu prema Evropskoj uniji u procesima adaptacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju dve države, zbog izlaska Hrvatske iz CEFTA i ulaska u EU.

Potpredsednik Vlade Ljajić i ministar Šarović su se saglasili da je za dve države neprihvatljiv predlog EU o izmenama tih sporazuma. To konkretno znači da Srbija ne prihvata da se i dalje po povlašćenim uslovima uvoze cigarete iz Hrvatske u našu zemlju, što važi i za uvoz velikog broja proizvoda iz Hrvatske u BiH.

Dvojica ministara će ostati pri tim stavovima, što će preneti i nadležnima u Evropskoj uniji.

Ljajić i Šarović su se dogovorili i da ubuduće koordiniraju stavove prema pitanjima vezanim za procese adaptacije SSP Srbije i Bih sa Evropskom unijom, kao i da zajednički nastupaju u slučajevima kada je potrebna zaštita interesa privreda dveju zemalja u odnosima sa EU.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik